Recent Changes

Yesterday

  1. msg Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? message posted Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? maybe this can give some idea of what can or needs to be done http://www.mywikis.com/wikispaces
    Wikispaces is shutting down. What will happen to this site?
    maybe this can give some idea of what can or needs to be done
    http://www.mywikis.com/wikispaces
    1:48 pm

Tuesday, April 17

  1. msg Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? message posted Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? This is becoming a more serious issue as time goes on. Any ideas on how we can archive and/or re-h…
    Wikispaces is shutting down. What will happen to this site?
    This is becoming a more serious issue as time goes on.
    Any ideas on how we can archive and/or re-host the site?
    I may be able to find some hosting, but will need help of the owner to perform the archive.
    5:46 am

Wednesday, April 11

  1. msg iPF-6400: "Cannot recognize printhead L" message posted iPF-6400: "Cannot recognize printhead L" how did your issue turn out?
    iPF-6400: "Cannot recognize printhead L"
    how did your issue turn out?
    6:16 pm
  2. msg Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars message posted Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars how old is your yellow? when is the last time you pulled the cartridge and physically mixed it up?…
    Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars
    how old is your yellow?
    when is the last time you pulled the cartridge and physically mixed it up?

    it looks like it starts stronger and slowly gets worse.
    have you tried reseating the head and cleane the contacts with a lint free cloth
    another suggestion is to clean the head area where it parks the suction area might not be sealing properly from old ink build up and dust.
    but main thing is check your yellow line to see if you can see air in the line that can determine a sealing /leaking issue some where. could be cause of the fading
    6:03 pm

Wednesday, March 21

  1. msg Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars message posted Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars I'm having issues with banding in areas of yellow on my ipf9100. I installed a new printhead yester…
    Problems with Yellow: Banding in prints and oddities in Auto Adjust Print color bars
    I'm having issues with banding in areas of yellow on my ipf9100. I installed a new printhead yesterday hoping that would solve the problem, but it hasn't. Nozzle checks look good in regular mode and in the Service Mode (Nozzle Check 1). The only oddity that I notice, aside of the banding in prints, is that when I run an Auto Adjust Print (Standard or Advanced), I see chunks of yellow missing from the yellow bars. All of the other colors look good. Here's a photo of the issue - zoom in on the second line of yellow to see what I am talking about.

    http://canonipf.wikispaces.com/file/detail/Auto+Adjustment+Yellow.jpg

    Has anyone encountered this issue before? Any suggestions moving forward? Main board issue? Flex cable assembly? Something else?

    Aside of this, the printer is running really well. Would love to eek a few more miles out of it if I can. Thanks!
    7:39 pm

Tuesday, March 20

  1. msg Banding on 6300 message posted Banding on 6300 Hello, Danny and Kamal - would you mind sharing if / how you were able to resolve this issue. I see…
    Banding on 6300
    Hello, Danny and Kamal - would you mind sharing if / how you were able to resolve this issue. I seem to be encountering something similar, also somewhat out of the blue. In my case, BW prints are fine, but areas of intense yellow/green show strange bands that cannot be eliminated by alignment and banding adjustments. With matte papers, I have been able to eliminate the banding by altering the media type. However, with luster surface papers, I seem to get banding in these areas regardless of the media type selected. It's really bizarre, as the luster papers are ones that I have used hundreds if not thousands of times in the past without issue. You mentioned an issue pertaining to the driver -- I'm wondering if my issue could be related to this direction. Please advise if you have any suggestions. I am working with a 9100 on Mac OSX 10.13.3 with all of the most recent firmware, drivers, and the print plugin. Thanks in advance.
    8:48 pm

Tuesday, February 27

  1. msg Pro-4000 print monitor issue message posted Pro-4000 print monitor issue This was bugging me too. Got the answer: You can us the "Remote UI" web browser interfa…
    Pro-4000 print monitor issue
    This was bugging me too. Got the answer: You can us the "Remote UI" web browser interface to access the printer. Here is the online manual URL page for the instructions>

    http://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/All/PRO-4000S/EN/UG/ug_setting02_0100.html

    When you load the UI for the first time, make sure that you register the root certificate to the browser that you're using. Also, for the initial Log-On, the password is your printer's serial number. You can keep it that or change it from the interface (or on the printer's display panel as well). To see the current queue that has spooled off to the printer, just access "Job Management > Print Job". From here you can see the queue, prioritize jobs, and delete jobs!

    Chris
    7:06 pm
  2. msg Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? message posted Wikispaces is shutting down. What will happen to this site? Can it be migrated to somewhere else?
    Wikispaces is shutting down. What will happen to this site?
    Can it be migrated to somewhere else?
    12:41 pm

Monday, February 26

  1. msg iPF-6400: "Cannot recognize printhead L" message posted iPF-6400: "Cannot recognize printhead L" In service mode, I did a Nozzle 1 check. Result is almost perfect on both print heads.
    iPF-6400: "Cannot recognize printhead L"
    In service mode, I did a Nozzle 1 check. Result is almost perfect on both print heads.
    7:44 pm

More